torstai 29. tammikuuta 2015

Terveyspalveluista laittomasti maassa oleville.

Kovaa vauhtia puuhataan täydellistä terveyshoitoa "paperittomille", eli laittomasti maassa oleville henkilöille.
Miten se olisi ylipäätään mahdollista järjestää, kun oman maan kansalaisten terveyspalveluita ajetaan koko ajan alas.

Suomi ei voi toimia koko maailman sosiaali- ja terveystoimistona, siihen ei millään valtiolla ole varaa.
Laittomasti maassa oleville voidaan antaa välittömän hengenraavan kohdatessa hoitoa, mutta pitkäaikaisten sairauksien hoitoon ei pidä tuhlata resursseja, vaan lähettää heidät takaisin kotimaahansa.

Vähän väliä näkee uutisissa sote-uudistuksesta tai muusta kansalaisten terveyspalveluita heikentävästä asiasta. Ei muka ole varaa hoitaa omia kansalaisia. Tuohon valtion ydintehtävään ei mukamas ole varaa, mutta silti kaikkeen turhaan, mitkä eivät ole pakollisia toimia, uhrataan paljon resursseja.

Uutisessa oli mainittu, että Romanian ja Bulgarian romanien, eli ko. maidenkansalaisten, terveydenhoito-ongelmia ei olla ratkaistu eikä se kuulu nyt keskustelussa olevaan ilmaisten täysien terveyspalveluiden tarjoamiseen laittomille maassaolijoille.
Ongelmaa ei Suomella pitäisikään olla. Ongelma terveyspalveluiden hoitamisessa kuuluu Romanialle ja Bulgarialle, mikäli emme laskuta kuluja täysimääräisesti ko. mailta ja saa varmasti tuhlattuja rahoja takaisin. He ovat kyseisten maiden kansalaisia ja kuuluvat niiden terveydenhoidon piiriin.
Suomen ei tulisi tarjota ilmaisia terveyspalveluita, kuin omille kansalaisilleen, sillä heistä Suomi on vastuussa.

Eilen jossain uutisessa oli epäily, että tänne tulleen synnyttämään, jolloin lapsi saa Suomen kansalaisuuden ja muulle perheelle syntyy perheside Suomeen ja oikeus sosiaaliturvaan. Yhdysvalloissa tätä on ihan yleisesti käytetty maahanpääsykeinona, joten miksi sitä ei käytettäisi Suomessakin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti