keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Ruumiillisen koskemattomuuden rikkomisesta

Vaaleja ajatellen voisin laittaa esille tämänkin ajatuksen.
Kannatan tuomioiden muuttamista kansalaisten oikeustajua vastaaviksi.
 

Ihmisten ruumiillinen koskemattomuus on yksi tärkeimmistä perusoikeuksista ja sen loukkaaminen on siten vakavampi teko, mitä mielestäni tällä hetkellä laki tuomioista sanoo.

Kannatan ympärileikkauksen kieltämistä niin pojilta kuin tytöiltä. Ympärileikkauksella tarkoitan ei lääketieteellisten perustein tehtyä toimenpidettä, joka kohdistuu sukupuolielimeen. Ympärileikkaus aiheuttaa vaaraa molemmille sukupuolille ja on siten yhtä tuomittavaa.

Seksuaalirikos, kuten raiskaus, aiheuttaa uhrille fyysisten vammojen lisäksi henkistä ahdistusta, joka saattaa kestää lopun elämän. Siksi tuomioiden tulee olla kovuudeltaan sellaisia, että tekijä ymmärtää tekonsa vakavuuden.

Kun otamme pakolaisia vastaan, teemme sen suojellaksemme vainotuksi joutuneita ihmisiä. Jos tulija kuitenkin osoittaa toistuvasti välinpitämättömyyttä ihmisoikeuksia kohtaan, on hänet karkotettava. Niin suomalaisten, kuin vainoa pakenevien ruumiillinen koskemattomuus on suurempi, kuin väkivaltaan syyllistyneen henkilön tarve ja oikeus turvapaikkaan.

Jos rikoksesta on määrätty uhrille korvauksia, on vankeusaikana tienatusta palkasta ulosmitattava joko osa tai kaikki palkasta uhrin korvauksiin käytettäväksi.

Vaikka yleisesti väkivallan määrä on laskenut, on tiettyjen tekojen raakuus kasvanut. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla alaikäisiä pahoinpidellyt joukko, joka valitsi uhrinsa vaalean ihonvärin perusteella, aiheutti monelle uhrilleen vakavan vaaran ja tekotavat olisivat voineet aiheuttaa uhrien kuoleman hieman huonommalla tuurilla.
Olisinkin valmis nostamaan hätävarjelun oikeuttavan voimankäytön määrää nykyisestä käytännöstä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti