keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Turkistarhauksesta

Turkistarhauskeskusteluissa tunnutaan unohtavan, että mitä paremmin eläimet voivat, sitä paremmassa kunnossa niiden turkit ovat.
Suomalaisia turkiksia arvostetaan maailmalla ja niiden kysyntä on suurta juurikin korkean laadun takia. Mikä tarkoittaa, että suomalaiset tarhat pitävät eläimistä huolta.
Ihmisille tulee iho-oireita ja muita vaivoja helposti, jos he voivat huonosti. Samoin on lemmikkieläinten ja myös turkiseläinten kanssa.

Turkistarhauksen vastustajilla ideologia tulee valmiiksi annettuna ja kukaan ei viitsi ottaa selvää, miten asiat todella ovat.
Propagandassa käytetään materiaalia Suomesta 70-luvulta, Ruotsista 70- ja 80-lukujen vaihteesta tai sitten on mystinen video Kiinasta, jossa eläin nyljetään elävältä, kun sitä ensin on hakattu maahan. Tuossa "kiinalaisessa" videossa nyljettyä turkista ei voi käyttää mihinkään, sillä se on pilalla.

Suomessa tarhat ovat lainsäädäntöä edellä. Häkkejä ja niihin liittyviä toimintoja, kuten ruoan jakelua ja ulosteiden poistamista, kehitetään kokoajan paremmiksi ja vähemän stressiä eläimille tuottaviksi. Häkeissä on jo useampia kerroksia ja siten liikkumatila on moninkertaistettu aktivistien ilmoittamiin lukuihin nähden.
Aktivistien tulisi ymmärtää, että eläinten hyvinvointi on ehtona turkiksen hyvälle laadulle ja tarhaajaat toimivat sen perusteella vaikka ilman lainsäädäntöäkin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti